viernes, 9 de mayo de 2008

II JORNADA DE DIÀLEG ENTRE CULTURES - Cap a la cultura de la no-violència

Fins a èpoques recents, les grans civilitzacions s'havien desenvolupat separadament interactuant només en situacions i llocs especials, en les anomenades "cruïlles culturals". En l'actualitat, tots interactuem amb tots.

A través dels mitjans de comunicació de massa, apareixen a les nostres cases modes de vida i visions del món diferents. A les grans metròpolis, en un espai físic restringit, vivim paret amb paret éssers humans amb paisatges culturals, referències i models de vida diversos. En aquesta situació d'estreta convivència de vegades es produeixen conflictes, que mitjans de comunicació irresponsables i certes forces polítiques amplifiquen i empenyen cap a l'enfrontament entre persones i cultures, generant situacions de tensió que arrosseguen conjunts cada vegada més grans cap a la confrontació.

En canvi, nosaltres pensem que és en el Diàleg Cultural on les persones podem reconèixer-nos, no només per les nostres diferències, sinó també per les coses que tenim en comú.

L'apropament i el diàleg entre les diferents cultures que habiten el planeta és la premissa perquè es pugui produir aquest reconeixement de l'altre, es valori la diversitat i es potenciï l'intercanvi d'idees i valors que donin direcció a la recerca del progrés per a tots. Des del Centre de les Cultures volem influir a fi que:-en lloc d'una creixent desconfiança i violència entre les cultures, prevalgui el diàleg i el respecte mutu;-en lloc d'homogeneïtzació, hi hagi diversitat convergent;-i en lloc de fragmentació, anem cap a la construcció d'una nova civilització on el més important sigui l’ésser humà.

II JORNADA DE DIÀLEG ENTRE CULTURES
Cap a la cultura de la no-violència
Dissabte 21 de juny, d’11 a 21 h.
Centre Cívic Golferichs, Gran Vía, 491 de Barcelona, metro Urgell
La jornada inclourà taules rodones i tallers sobre:
- El xoc entre cultures i la no violència com a metodologia d’acció.
- El paper dels mitjans de comunicació en la convivència entre cultures.
- La cerca de moments humanistes en la història dels pobles.
- Reconciliació entre cultures. Conflictes no resolts.
- Els valors morals i religiosos en la societat actual. La Fe i el sentiment religiós.
- Poders públics i immigració. Què fem amb els Drets Humans?
- La cerca d’allò que és humà en una societat desestructurada. Com afecta la desestructuració a les cultures?
- Experiències de solidaritat i interculturalitat.
Per a més informació:
premsa@centredelescultures.net - www.centredelescultures.net

No hay comentarios:

Comparte

Bookmark and Share