domingo, 28 de diciembre de 2008

Les religions i els drets humans

Coincidint amb el seixantè aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans, el nou número de Dialogal aborda, com a tema central, la relació, no sempre fàcil, sovint desconeguda i mal entesa, entre les religions i els drets humans. Per fer-nos-hi reflexionar, Arvind Sharma, un dels més grans experts mundials sobre el tema, presenta el projecte de la Declaració Universal dels Drets Humans de les Religions del Món. A més a més, també es publiquen articles d'altres experts, entre ells John Galtung, i entrevistes a representants de diferents tradicions religioses, entre els quals: Arcadi Oliveres, catòlic i president de Justícia i Pau; Rachid Aarab, musulmà i president de l'Alliance for Freedom and Dignity d'Espanya.

En el mateix número, es presenta la tradició protestant mennonita, pionera de l'objecció de consciència a les guerres i al servei militar. També reproduïm un diàleg entre un jueu, Jorge Burdman, i un musulmà, Taoufik Cheddadi, tots dos grans coneixedors de les seves tradicions i persones profundament implicades en la realitat actual, global i local, de les seves comunitats.

A més a més, es publiquen reportatges sobre una església baptista al cor del barri novaiorquès de Harlem i sobre un dojo de Barcelona. S'aprofundeix en la figura del nonagenari Raimon Panikkar i es reflexiona sobre la teosofia i l'espiritisme, tradicions que van aparèixer i tenir el seu moment d'esplendor amb la modernitat i que avui encara sobreviuen. Finalment, s'entrevista a Maria Fradera i Teresa Guardans, autores d'un manual per treballar la interioritat amb els infants.

Es conta també amb l'aportació dels opinadors habituals i amb el petit fòrum on representants de diferents tradicions opinen sobre un tema d'actualitat, en aquest cas, la celebració de festivitats religioses a l'escola pública. Finalment el jesuïta Xavier Melloni recomana els seus deu llibres essencials de la mística cristiana.

Per a més informació podeu trucar al 93.200.51.45 o escriure un email a redaccio@dialogal.com
Dialogal és una revista trimestral sobre religions i diàleg interreligiós, publicada conjuntament per l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós i l’empresa editorial El Ciervo 96. És la primera publicació d'aquestes característiques que s'edita al nostre país.

No hay comentarios:

Comparte

Bookmark and Share